viernes, 25 de marzo de 2011

ARROSSADA POPULAR PER ARAFUTUR A ANDORRA LA VELLA A LA PLAÇA DEL POBLE AMB REPRESENTANTS DEL GOVERN D'ANDORRA

6 comentarios:

  1. http://paellaspopularesygigantesalabrasa.blogspot.com/2011/03/arrossada-popular-per-arafutur-andorra.html

    ResponderEliminar
  2. Els candidats d’Ara Futur de La Massana i Ordino reafirmen la necessitat de tirar endavant el desviament de la Massana
    25 març 2011

    Pere López ha afirmat avui que els socialdemòcrates faran el desviament de la Massana perquè és de sentit i perquè respon a un bé per la majoria. López ha explicat que l’obra és importantíssima tant pels ciutadans de la Massana com pels d’Ordino i que “per tant, cal començar, com a mínim, a treballar en els estudis inicials i garantir un finançament viable; no com amb d’altres obres que, històricament, iniciaven els liberals sense saber com els financiarien.”

    Jordi Cadena ha aprofitat per explicar que la passada legislatura, dels consellers que representaven les parròquies de la Massana i Ordino, n’hi va haver quatre que van defensar l’inici dels treballs per fer l’obra mentre que “uns altres cinc es van abstenir”. “La ciutadania ha ser ser conscient que d’aquests que es van abstenir (i que queda clar que no érem nosaltres) alguns ara pretenen repetir per DA”.

    López ha insistit també a recordar que el sistema actual de contractació pública i d’homologació d’empreses ha derivat en anys passats a encariments que “sovint s’han descontrolat”. Tradicionalment, segons López, al país hi ha hagut una gran concentració d’obres en mans d’uns quants i una elevada subcontractació a empreses de fora del país. “Això”, ha dit López, “s’ha de repensar seriosament”.

    S’ha recordat la voluntat d’Ara Futur de fer una adaptació del Pla sectorial de noves infraestructures “donat que la situació econòmica i social no és la mateixa ara el 2011 que era el 2005”, quan es va dissenyar. Aquesta revisió d’ha de fer considerant sempre la globalitat del territori andorrà i prioritzant que es puguin dur a terme les infraestructures que ja estan en curs de realització.

    ResponderEliminar
  3. Franz Armengol destaca que el centre de tecnificació esportiva d’Ordino contribuirà a reactivar l’activitat dels establiments hotelers de la parròquia
    25 març 2011

    El cap de llista territorial per Ordino ha parlat avui sobre el centre de tecnificació esportiva d’Ordino, un dels projectes emblemàtics a nivell esportiu que està tirant endavant l’executiu socialdemòcrata.

    Armengol, que encapçala la llista territorial d’AraFutur a la parròquia d’Ordino, ha declarat que “aquest equipament –que ha qualificat d’indispensable per a un país amb molta projecció a nivell esportiu- neix amb vocació de contribuir a l’estudi i la investigació en l’àmbit de l’esport”. Així mateix, ha afegit que “el centre de tecnificació esportiva d’Ordino és un element fonamental que ha de permetre poder desenvolupar el Pla de protecció per a la salut de l’esportista”, presentat el febrer de 2010 pel secretari d’Estat d’Esports, Manel Blasi, amb l’objectiu de contribuir a la lluita contra el dopatge, implementar la reglamentació sobre la cobertura sanitària dels esportistes i desplegar l’estructura de medicina esportiva del país.

    Armengol ha aprofitat també per assenyalar que l’enfocament que els socialdemòcrates han donat al projecte “contribuirà a reactivar l’activitat dels establiments hotelers de la zona on s’ubica”, doncs tal i com ha argumentat en la seva intervenció “a diferència del projecte inicial dels liberals, s’ha optat per no fer-hi un centre d’acollida per donar vida als hotels de la parròquia”.

    Finalment, ha destacat el cap de llista d’AraFutur a Ordino, que “el centre de tecnificació esportiva d’Ordino se situa com una eina a l’abast d’esportistes d’alt nivell i de tècnics d’arreu”.

    ResponderEliminar
  4. Un estat fort

    D’ençà que el juny del 2009 vàrem assumir la responsabilitat de governar Andorra, la nostra feina ha anat adreçada a assentar les bases polítiques per assolir un Estat fort.

    A nivell internacional, hem aconseguit:

    • recuperar la confiança dels nostres veïns europeus, fent sortir Andorra de la llista grisa de l’OCDE i de la llista espanyola de paradisos fiscals;

    • recuperar la bona sintonia amb el copríncep francès, tal i com va expressar Nicolas Sarkozy el proppassat mes de juliol en la seva visita a Andorra;

    • tancar amb èxit el procés negociador per assolir un acord monetari amb la Unió Europea.

    Però Andorra no pot aturar-se. Per això volem continuar treballant en el procés d’acostament a la Unió Europea i en la signatura d’un acord d’associació, per:

    1. donar a les empreses la possibilitat d’exportar serveis i béns des d’Andorra sense que hagin de patir un tracte fiscal discriminatori;

    2. convertir Andorra en un pol d’atracció per empreses europees que desitgin invertir en el nostre país en un entorn jurídic estable;

    3. fer que els treballadors del nostre país no solament vegin facilitada la creació de llocs de treball a casa nostra sinó que també tinguin la possibilitat de desenvolupar-se professionalment a tota la Unió Europea.

    Un Estat fort de portes enfora també ho ha de ser de portes endins. Per això, creiem que, avançant en el desenvolupament de la Constitució, Andorra necessita:
    1. unes institucions fortes que garanteixin l’accés dels ciutadans als serveis públics;

    2. un sector públic que garanteixi la igualtat de drets i d’oportunitats de la ciutadania, la promoció de la cohesió social i l’equilibri entre poder públic i poder econòmic;

    3.un sector públic eficaç i ben organitzat al servei del progrés de la societat;

    4.avançar en les reformes de l’Administració de justícia per fer-la més propera al ciutadà i més àgil;

    5.un procés de reforma de l’Administració pública i la revisió del model de competències, conjuntament amb els set comuns, per trobar un model de gestió més sostenible i eficient.

    ResponderEliminar
  5. Una economia competitiva

    Les conseqüències derivades dels canvis introduïts en la regulació financera i econòmica internacional han obligat Andorra a iniciar un conjunt de reformes estructurals per orientar l’economia cap a noves iniciatives empresarials generadores d’ocupació, tot mantenint els sectors tradicionals. Durant els darrers 20 mesos, hem aconseguit:

    • definir, amb els agents socials i les organitzacions empresarials, el que ens cal per redreçar i garantir la competitivitat del nostre model econòmic;

    • establir la reforma fiscal que facilitarà el creixement de l’activitat empresarial, permetrà l’assignació de recursos amb prioritats d’interès general i comportarà una relació transparent i homologada amb Europa i amb el món, mitjançant acords per evitar la doble imposició;

    • engegar la primera emissió de deute públic d’Andorra que, combinada amb l’obtenció de finançament internacional, és una clara via de solució a la problema del deute heretat.

    Ara ens cal:

    1. enllestir la reforma fiscal amb l’adopció de la llei de l’IVA –figura que ha de substituir totes les imposicions indirectes sobre el consum-, i que ha de facilitar una gestió correcta dels tributs;

    2. encarar l’endeutament públic d’una manera global, planificant-ne el finançament perquè no s’ofegui l’activitat empresarial;

    3. incentivar positivament l’activitat econòmica mitjançant actuacions inversores en prioritats d’interès general.

    El sector del comerç és un dels pilars de la nostra economia i un gran atractiu turístic. Per reforçar-lo cal:

    1. potenciar-lo com fins ara, amb campanyes de comunicació innovadores i plans de formació per a tots els seus professionals;

    2. aprovar la Llei del Comerç.

    Un altre dels pilars de la nostra economia és el turisme. En aquest àmbit cal:

    1. consolidar Andorra com a destí turístic de muntanya atractiu durant tot l’any;

    2. mantenir i millorar la gestió del nostre medi natural com un pol d’atracció turística on desenvolupar els nostres projectes vitals.
    Un Estat Fort
    Fletxa
    Una Economia Competitiva
    Fletxa
    Un Pais Modern
    Fletxa
    Un Pais Modern
    Fletxa

    ResponderEliminar
  6. Una societat amb futur
    Ara fa gairebé dos anys, els ciutadans i les ciutadanes d’Andorra ens vàreu confiar la responsabilitat de governar el país per portar a terme el conjunt de reformes necessàries per encarar els nous reptes als quals calia fer front, a nivell nacional i internacional. Han estat 20 mesos de treball molt intens, al llarg dels quals hem pogut observar com la intransigència d’uns pocs ha bloquejat l’interès general de forma gairebé sistemàtica. No han estat, però, 20 mesos erms. Hem treballat de valent.

    Ara volem renovar el compromís que vàrem agafar el 2009 amb els joves, amb la gent gran, amb els assalariats, amb els empresaris, amb Andorra, amb Europa, amb el futur, per constituir un Govern fort. Un Govern capaç de construir un país modern gràcies a una economia competitiva. Només així podrem garantir una Andorra amb futur. Tanmateix, no hem pogut acabar d’enllestir el treball que ens vau encomanar. No ens l’han deixat dur a terme. Consellers generals que avui són a les candidatures de “Demòcrates per Andorra” i d’”Andorra pel Canvi” han pretès bloquejar el país no votant el pressupost per al 2011. Per això, de forma responsable, hem cregut que calia que el Poble tornés a parlar.
    Amb el bagatge de la feina feta durant aquest temps, ara us demanem que ens doneu la vostra confiança per poder continuar allò que una majoria social ens va encomanar i que una minoria conservadora no ens han deixat acabar. Perquè entre tots puguem assolir el futur que volem.
    Us demanem que amb els vostres vots ens doneu els mitjans per poder dur a terme les propostes que hem exposat. Propostes que podreu trobar de forma més detallada en el nostre programa electoral i de govern.

    Amb la vostra participació, aconseguirem desenvolupar una societat amb futur.

    Per construir el futur, avui, cal tenir clar el projecte de país i l’itinerari de reformes i passos a seguir per tal d’arribar-hi. Això és el què us proposem. Un programa de govern i un treball d’equip per l’interès general i el progrés econòmic i social, basat en el diàleg, la transparència i l’equitat.

    Perquè ara iniciem el futur.

    ResponderEliminar